UA-58390013-1

ADIDAS ULTRABOOST UNCAGED PARLEY

In het kader van duurzaamheid vs sports volgt hier een bericht vanuit Adidas.

Adidas heeft onlangs de UltraBOOST Uncaged Parley hardloopschoen de markt in gelanceerd. De eerste sportschoen die voor 95% uit gerecycled plastic bestaat en 5% gerecycled polyester. In ieder paar schoenen zitten omgerekend 11 plastic flessen verwerkt die rondom de Malediven op het wateroppervlak ronddreven.  En voor de pessimisten onder jullie: ook de veters, hielbasis en de sok om de schoen zijn van gerecyclede materialen. Driewerf hoera voor Adidas dus!

Het ontwerp is, niet geheel onverwacht, gebaseerd op golven van de zee. Het staat voor het unieke verhaal waar deze schoen zijn bestaan aan dankt.

Inmiddels zijn er nu 7000 paar sportschoenen op de markt gebracht en Adidas heeft aangegeven dat het 11 miljoen drijvende plastic flessen wil verwerken in duursport materialen/producten. Ongeveer een miljoen paar schoenen moeten in ieder geval geproduceerd gaan worden voor de ‘hardloopindustrie’.

Dus wil jij een bijdrage leveren aan een beter milieu en loop je al op de UltraBOOST, dan is dit letterlijk een stap in de goede richting.

Ow en voor we het vergeten: jij bent echt niet alleen die gebruik maakt van milieubewuste sportkleding hoor. Bayen München en Real Madrid hebben inmiddels al voetbalshirtjes aan volgens hetzelfde principe.