UA-58390013-1

ALGEMEEN: DE 20 VERSCHILLENDE TRIATHLETEN

Als jij ooit een triathlon hebt gedaan dan weet je dat er zo’n 20 verschillende triathleten óók meedoen in diezelfde race. Overal ter wereld.

  1. De triathleet die iedere gelegenheid letterlijk aangrijpt om zichzelf te wassen van de urine tijdens het sporten. Tsja waarom plassen in een dixie (als man zijnde) als het ook gewoon in je wetsuit of op de fiets kan, toch?
  2. De triathleet die het publiek op het fietsparcours opzweept als hij/zij op de fiets aankomt. Wij houden van dit type triathleten. Het enthousiasme en energie die deze toekomstig Ironman de vrije loopt laat gaan is priceless. Weten dat je niet gaat winnen maar wel genieten van iedere moment tijdens de race!
 cheering biker
3. De maffe wielerhelm triathleet. Nu moeten we oppassen want nog steeds fiets zo’n 30% van de triathleten met deze toch-wel-bijzonder-te-noemen helm. Dat deze helm oerlelijk is dat is nog tot daaraantoe, maar amateur triathleten die deze helm opzetten om zo 1min sneller te kunnen fietsen: gewoonweg nee!
rare helm
4. De zoveel-als-mogelijk-sponzen-triathleet. Een soort van stripper maar dan ipv keiharde cash gewoon sponzen. Voor toeschouwers die niet weten waarom: deze sponzen zijn met koud water gekoeld om een triathleet niet te laten verhitten.
5. De triathleet op de fiets die met waterflessen naar het publiek gooit. Nu zijn organisaties bikkelhard tegenwoordig en je wordt zonder pardon uit de race gehaald maar toch zijn er Tour de France-achtige triathleten die denken dat het er bij hoort.
6. De triathleet met maar 1 been. Niets is zo spectaculair als de mindervalide sporter die een triathlon gaat voltooien. Wat een held(-in) ben je dan!
1 been
7. De triathleet met de ‘gele trui’. Hij/zij staat niet eens eerste in het klassement. En zijn/haar naam zal ook wel niet op Froome rijmen. WAAROM kies jij voor een gele trui?!
8. De triathleet die van zichzelf een billboard heeft gemaakt. Tuurlijk, je mag zelf beslissen wat je aantrekt hoor maar kijk niet raar op als er fanatieke toeschouwers niet je naam roepen maar kreten als: JE DOET HET GOED PETER’S SCHOONMAAK SERVICE!!
9. De triathleet die zijn naam ZO GROOT MOGELIJK op zijn trisuit heeft geprint.
Doe je dat nu omdat je bang bent dat de omroeper je naam niet kan lezen bij het finishen?
10. Brandweerlieden, politie of militairen die een triathlon voltooien voor een verloren collega. Gevoelig. Mooi. Trots. Een bijzonder eerbetoon voor een special iemand.
11. De prof die tijdens het hardloopparcours aan het kotsen is. ….. en die weigert hulp aan te nemen omdat hij/zij dan een DQ aan de broek krijgt. Er zijn ook ‘gewone’ triathleten die kruipend over de finish gaan zonder hulp. Tsja, wat moet je daarvan denken he.
12. De 70+ er. Waarom doe je dit? En nog belangrijker, waarom ben je sneller dan veel jonge triathleten?
70+
13. De pro vrouwen. Vrouwen die zo goed zijn dat ze tegen de top van de mannen aan zitten. Soort van robots. Super knap.
14. De triathleet met een nieuwe WITTE trisuit. Wil je aub jezelf scheren? En dat urineren tijdens de tocht kun je ook wel vergeten.
15. De triathleet met een hoger BMI. Een triathlon voltooien ‘voor twee’. Bewonderenswaardig. Inspirerend omdat ieder zijn/haar eigen verhaal heeft hierin.
16. De mooiste triathleet (man/vrouw) die je ooit hebt gezien. De atleet waar je het liefst dicht bij in de buurt blijft, maar die vaak bij je wegloopt in het laatste stuk… Een soort van triathlonmodel.
lekker hoor
17. De triathleet die op Casper het spookje lijkt vanwege die overkill aan zonnebrand. Dat je het doet: prima. Maar je kan ook overdrijven he.
18. De triomfantelijke triathleet. Zijn/haar plezier werkt als een virus. Publiek lacht als hij juichend over de finish stapt en geniet mee met zijn persoonlijke succes. Ook al is hij/zij ingehaald door die 70+er en dat ontzettende model én heeft hij zijn sub11 doel niet gehaald: hij blijft maar lachen!
juichen. zoals het hoort
19. De finisher die populair over de finish springt. En meteen daarna met kramp op zijn/haar neus valt. Lekker peuh!
even liggen hoor
20. De triathleet die alleen maar hard kan fietsen. En daarna door ¾ van het deelnemersveld ingehaald wordt tijdens het looponderdeel. Tip: misschien het hardlopen ook eens trainen?