UA-58390013-1

ALGEMEEN: Triathlon tatoeage

Of het een trend is kunnen wij nog niet inschatten maar we zien het in het deelnemersveld wel steeds vaker terugkomen: een triathlon tatoeage.
Natuurlijk wil je graag iets blijvends wat jouw unieke multi-sport prestatie symboliseert maar misschien moet je een aantal zaken in overweging nemen voordat je de eerste beste visualisatie op je bovenarm laat vereeuwigen.

Ontwerp.
McDonalds vond je toen je jong was helemaal te gek maar heb je ‘die grote gele M’ laten tatoeëren op je kuit? Neen. Merken veranderen – en tatoeages niet. Blijf een beetje uit de buurt van logos en namen en vraag je lokale tatoeage specialist om iets unieks te laten maken van losse elementen, zo heeft het ook nog een persoonlijke lading mét betekenis.

Locatie.
Vroeger was het mooi om een anker op je bovenarm te laten zetten, zo wisten mensen aan wal uit wat voor hout je gesneden was. Tegenwoordig zijn tatoeages, tenminste als je geen overbetaalde voetballer bent, wat minder handig op onderarmen en nek als je een representatieve job hebt. Of heb je er geen probleem mee om met lange mouwen en hoge col te werken bij 30 graden?

Tattooist.
Het vinden van een gelicenseerd tattooist is slechts 1 ding waarop je moet letten voordat je de tattoo uit je dromen in je eerste huidlagen laat graveren. Een licentie geeft louter aan dat de tattooist verstand heeft van hygiëne en bloed overgedragen ziekteverwekkers. Dus in die zin kun je al wel gerustgesteld zijn. MAAR dat wil niet zeggen dat hij een goed kunstenaar is: vraag hem om zijn portfolio en vergelijk ongeveer 10 voorbeelden op consistentie. Kunst is subjectief dus vind een kunstenaar waarvan de stijl en het werk je aanspreken.

Zelfzorg
Een nieuw ‘plakplaatje’ goed verzorgen is geen suggestie maar meer een verplichting. Volle bak in de zon/zee gaan trainen en liggen kunnen schade brengen aan je verse inkt. Dus blijf lekker voor minstens een week uit het zwembad en gun je nieuwe pronkstuk wat tijd.

tattoo2

bron: Triathlete Europe Competitor