UA-58390013-1

De 5 mooiste zwembaden

Het is hartje zomer, en dus kunnen we weer naar hartenlust buiten zwemmen, al dan niet met wetsuit. Lekker trainen in het ‘open water’, en natuurlijk hier geldt weer, check altijd of het water wel ‘zwembaar’ is.

We spreken ook veel mensen die helemaal niet van open water houden, en die dus een broertje dood hebben aan surfplassen, vijvers, meren en al dat soort ongein. Geef hen maar gewoon een zwembad, met chloor, en zonder vissen en planten enzo. Nou goed, juist voor die mensen hebben we dit lijstje samengesteld van de top vijf mooiste zwembaden ter wereld die uitermate geschikt zijn om te trainen. Kijk en huiver, we trappen af met nummer 5!

5 Holiday Inn Shanghai 

Geïnspireerd op het zwembasd van Hotel Joule te Dallas, komt de Holiday Inn met dit geweldige zwembad met een glazen bodem. Vind jij het altijd lekker om naar de bodem te staren? Waarschijnlijk ga je in dit zwembad juist wel meer naar voren kijken.

Holiday Inn Pool

Holiday Inn Pool inside

 

4 Water Cube Beijing

De plek waar Michael Phelps geschiedenis schreef tijdens de Olympische Spelen in 2008. Dit zwembad ziet er het mooist uit van buitenaf, met een surrealistisch rechthoekig uiterlijk lijkt het op een waterkubus. Het zwembad waar 25 wereldrecords zijn gesneuveld, en vandaag de dag een heuse attractie is voor locals en toeristen. In de kubus bevindt zich ook een heus waterpark waar duizenden Chinezen zich vermaken, daarnaast kan jij natuurlijk jouw training meters maken in het wedstrijdbad. Een bezoek aan Beijing is zeker een bezoekje aan dit zwembad waard, koop je kaartje hier!

Water Cube

Water Cube 2

3. Marina Bay Sands Infinity Pool Singapore

Voor onze nummer 3 blijven we in Aziatische sferen, maar gaan we wel iets zuidelijker, namelijk Singapore! Onlangs vierde het Marina Bay Sands Resort alweer haar 5de verjaardag, het toenmalige indrukwekkende project heeft de skyline van Singapore voorgoed veranderd. Een gigantische skycity en dito boulevard werd uit de grond gestampt in de Marina Bay waarvan het Sands Resort dus onderdeel uitmaakt. In dat hotel heeft men een fantastisch infinity pool aangelegd met adembenemende views over de stad Singapore. Als je er vroeg bij bent dan heb je lekker de ruimte om wat meters te maken!

marina bay sands infinity pool

 

Marina Bay Sands pool

2. The Icebergs Bondi Beach Sydney

Tijd om het Aziatisch continet te verlaten, niet alles wat daar vandaan komt is immers het beste! Op naar Australië, het land met een geweldige triathlon en zwemcultuur. Nabij Sydney heeft men een wel heel mooi zwembad wat zich huisvest in een heuse club, the Icebergs Club. Het is ook een heuse club, en om hier lid van de worden dien je 3 op de 4 zondagen present te zijn, en mee te doen in de zwemwedstrijden. Klinkt cool toch!

bondi iceberg

 

Bondi Iceberg 2

 

1. San Alfonso del Mar, Chili

Zo! Aanbeland bij numero uno! En wat voor een zwembad is dit! Het maakt deel uit van een hotel wat langs de kust van Chili ligt en is het grootste buitenzwembad ter wereld. De lengte is ongeveer 1 kilometer en dus dat is uitermate geschikt voor een duurtraining. Boek een kamertje in het hotel hieren geniet de komende zomer heerlijk in Chili (lees: dat is dus onze komende winter)

San Alfonso del Mar 2

 

san-alfonso-del-mar-1