UA-58390013-1

GEAR: ADIDAS ULTRA BOOST

In 2013 hadden ze de ‘Boost’. Twee jaar laden presenteren ze ‘Ultra Boost’. Adidas heeft, naar eigen zeggen, hiermee de ‘beste schoen allertijden’. Als dat niet veelbelovend is! Nu staat Adidas niet bekend om schoenen voor lange afstandslopers echter lijkt het Duitse bedrijf met de ‘Ultra Boost’ wel deze weg te willen bewandelen (of hardlopen liever gezegd).

Laten we deze ‘potentiële marathonschoen’ eens wat beter bekijken dan…

adidas ultra boost geknipt

Ken jij die opvallende witte foam middenlaag uit deze Boost-serie? Nou, het nieuwste exemplaar bevat dus 20% meer kleine energie capsules. Juist. Zegt ons niet heel veel hoor. Maar Adidas omschrijft het als volgt: deze schoen loopt niet meer ‘zacht’ maar meer stuiterig. Je kan, aldus Adidas, meer energie tijdens het lopen terugverwachten van de trendy ogende schoen. Niet alleen de middenzool is dus stevig onderhanden genomen maar eigenlijk ook het lichtgewichte bovenstuk. Dit is gemaakt van Primeknit. Om niet te technisch te worden: het is een materiaal dat, ondanks het lichte gevoel, je voet perfect op de plaats houdt en dan onder diverse temperatuurswisselingen onveranderd blijft van structuur.

Wij zijn best enthousiast over wat Adidas met de Ultra Boost kan. Of het een eerste goede poging is voor de lange afstandsloper?  Laat maar weten als deze vanaf half februari de winkels in gaat!