UA-58390013-1

GEAR: Garmin Edge 520

Verleden week kwam Garmin met de release van een nieuwe versie van de populaire Edge GPS computers, namelijk de Garmin Edge 520. Terwijl jouw partner denkt dat het extra geld op de spaarrekening gereserveerd is voor de vakantie weet jij wel beter ondertussen. Want ja, een beetje fan die weet natuurlijk al van de komst van dit geinige fietscomputertje.

Wat helemaal kek is aan deze jongste telg van de Edge familie is dat je live je voortgang kan checken op een strava segment. Je weet wel, Strava, wat al enkele renners letterlijk het leven heeft gekost, en nu met deze innovatie er waarschijnlijk nog meer over de kling gejaagd gaan worden, maar ja, alles voor de snelheid he. Met de Garmin Edge 520 wordt je dus nu NOG makkelijker de King of the Mountain, of Queen natuurlijk

edge

Wat kan het apparaatje nog meer eigenlijk? Nou het is compatibel met heel wat andere hebbedingetjes zoals Shimano Di2, ANT+ sensoren, EN, ja dames en heren, nu komt het, de nieuwe Varia Bike Radar en de VIRB actie camera. Daarnaast claimt Garmin dat deze gadget zo’n 15 uur werkt op de batterij.

O ja, dat mogen we ook niet onberoerd laten, de Garmin Varia Bike radar, waarmee je nu ook aankomende auto’s vroeg genoeg kan spotten, maar laat deze techniek geen vrijbrief zijn voor keiharde muziek in de oren! Hieronder op de foto zie je eigenlijk direct hoe deze techniek in z’n werk gaat.

ad-01

Enfin, terug naar de Edge 520. Zoals verwacht zitten alle features van het oudere model, de 510, ook in de 520. Gebruikers kunnen dus direct de data uploaden via Garmin Connect of Social Media als de computer verbonden is met bluetooth. Wat ook leuk is, is dat de ongeruste thuisblijvers je ook live kunnen tracken, dus dan weet je dat je niet meer kan liegen over je whereabouts. Daarnaast kan je ook berichtjes en telefoontjes ontvangen (was dat niet de reden om juist te gaan fietsen?)

strava

Goed, de live segment tracking is dus voor de strava fans onder ons een erg leuke feature. Je ziet vrij duidelijk wanneer het segment start en ook hoe je aan het performen bent terwijl je de longen uit je lijf aan het fiets bent. Je kan dus precies zien hoeveel seconden dan wel minuten je voor- of juist achter ligt.

Andere data en features die je op de Garmin Edge 520 kan checken zijn je tijd die je in een bepaalde hartslag- of snelheidszone zit, watt per kilogram tracking, VO2 max schatting, een hersteladvies én ‘cycling dynamics’.

Voor het merendeel van deze features dien je wel de hartslagmeter en/ of de power meter in je bezit te hebben.

Deze kneiter hippe gadget zal later dit jaar te koop zijn en de prijs zal rond de 300 euro komen te liggen.