UA-58390013-1

GEAR: GARMIN VARIA VISION

De technologische ontwikkeling binnen de duursport gaat razendsnel. Veel atleten hebben tegenwoordig interesse in alles wat hen kan meten en ondersteunen om nóg beter te worden. Van een fietscomputer, HRM tot wattagemeters op je fiets: sporters hebben het liefste het nieuwste en beste van wat er beschikbaar is op de markt. Omdat de vraag toeneemt neemt hiermee logischerwijs ook het aanbod toe. Voor zo’n beetje alles wat jij zou willen is dus een oplossing. Tijdens de CES Technology beurs viel eigenlijk op hoever de ontwikkelaars zijn binnen de ‘smart’ brillen.

Garmin bijvoorbeeld presenteerde hier de Varia Vison. Een headset met een display die direct informatie binnen jouw blikveld projecteert. Super eenvoudig te monteren op nagenoeg ieder merk montuur van bril/zonnebril. Gegevens die het apparaatje weergeeft zijn prestatiegegevens (snelheid/stijgingspercentage etc), navigatie, meldingen van je smartphone en nog veel meer.

variavision2 variavision3

Nieuws voor alle Garmin gebruikers: het grote voordeel is gelijk dat je niet meer naar je fietscomputer hoeft te kijken maar dat alles nu dus in je gezichtsveld is. Atleten krijgen dus continue alle gegevens in beeld. Yeah! De batterij van de Varia Vision gaat zo’n 8 uur mee en het touchpaneel is handschoenvriendelijk.

Op dit moment zijn er maar twee devices beschikbaar: de Recon Jet (€350) en Kolpin Solos (€450). Veel brillenfabrikanten hebben inmiddels aangegeven hier mogelijkheden in te zien en gaan in de nabije toekomst rekening houden met het afstemmen van het montuur op het apparaatje. Garmin gebruikers moeten nog even wachten want de Varia Vision zou pas ‘ergens Q1’ gelanceerd worden voor een geschatte investering van €400,-

Iets voor jou?

Bron en meer info: DCRainmaker