UA-58390013-1

GEAR: LUMOS.

We weten inmiddels dat ‘overige weggebruikers’ een hekel hebben aan ons soort fietsers. Ik persoonlijk trek mijn schouders erbij op en lach wat misselijkmakend richting die middelvinger-opstekende-automobilist. Alsof ik er wat aan kan doen dat ik aangeboren talent heb om te fietsen en hij niet, met z’n bierbuik….

Of die medelander uit de archaïsche periode die mij vervloekt omdat ze me niet hebben horen bellen. Ik koop potdomme een belletje op mijn aerodynamische fiets (weg snelle strava tijden) SPECIAAL voor dit soort antiek en dan nog roepen ze me na: bel dan! Zucht… Wie heeft überhaupt ooit dat belletje tot standaard gemaakt. Ik bedoel, of ik nu netjes ‘pardon’ bij het passeren roep of zo’n irritant hoog belletje laat klinken.

Mij kan in ieder geval nooit verweten worden dat ik me niet sociaal opstel op de openbare weg.

Toch zijn er ook genoeg mede-renners die dit niet doen; geen belletje, een brutale schouderduw tegen een bejaarde bij het passeren óf zo’n asociaal peloton amateurrenners die van de autoweg gebruikt maakt. In dit geval neem ik het op voor de automobilist, wandelaar en recreatieve bejaarde fietser. Jullie zijn echt een stel onverlaten.
Niet omdat ik jullie nu direct haat maar omdat jullie je eigen veiligheid ook in gevaar brengen. Het straalt namelijk niet lekker af op de samenleving als één van de wielleraars (die zich nu aangesproken voelde) zich laat lanceren door een auto met als gevolg een katskapotdode wielrenner en een groepje droevige nabestaanden. Precies, je mag het weglachen maar mij zal het, statistisch gezien, minder snel overkomen. Weet je waarom? Omdat ik er dus álles aan doe om maar op te vallen in het verkeer, in positieve zin! Ik geniet van het fietsen en wil dit dan ook graag nog heel lang kunnen doen.

Voor we het weten is namelijk deze heerlijke warme zomer weer achter de rug. Goed, het waren dan in ieder geval 4 fantastische zonnige weken zullen we maar zeggen. Maar weet je wat altijd het grote nadeel is van het einde van de zomer? Korte avonden…. Horrible! Dat je uit je werk komt en die zon die gelijk ondergaat. Als je gaat hardlopen is er niets aan het handje, maar met het fietsen loop je al gauw tegen beperkingen aan. Je ziet gewoon echt geen drol meer op de weg. Nu is dat jouw probleem, want je kan ook gewoon een lampje ofzo kopen. Maar andere weggebruikers, die ik in bovenstaand betoog in dit geval verdedig, zien ons nu al helemaal niet meer over dat wegdek heen rollen. We hebben er al eens eerder aandacht aan besteed, maar er zijn dus super mooie ontwikkelingen op de markt gaande die misschien wat achterlijk overkomen voor de asociale wielrenner maar die ongetwijfeld hip en trendy worden én die jouw en je familie redden van een crematie! Neem nu bijvoorbeeld de helm, eigenlijk zien die dingen er op voorhand helemaal niet uit, laat staan als je er nog een bandana onder draagt. Maar de volgende uitvinding, want het is nog een kickstarterproject, is er 1 uit de buitencategorie: De Lumos. Een helm met een voor- en achterlicht maar ook, jaja nu komt ie, knipperlichten én remlicht!
helm1knipperlicht

Die bejaarde fietser ziet nu, bij het vallen van de duisternis, welke kant jij opgaat én die automobilist heeft minder frustratie (met z’n bierbuik haha) omdat hij dus ook ziet waar jij heengaat zonder dat jij je hand uit hoeft te steken. Hoe… cool…. is…. dat…. Hoe dat werkt? Ja sorry super snelle spandex renner maar je moet er echt ff een klein kastje voor op je stuur zetten (net als bij een scooter zeg maar).
kastje2

Jij als asociale wielrenner vond een belletje al te veel dus ik acht de kans nihil dat je dan wel dit kastje gaat installeren maar ik geloof er heilig in dat dit soort vindingen de toekomst gaan hebben. Heerlijk toch? Dat je de laatste maanden van 2015 lekker buiten kan blijven fietsen met de Lumos? Jij als totale droplul die zich niets aantrekt van het verkeer zal wellicht 20sec verliezen op je 80km route door die luchtweerstand van dat kastje, maar gelukkig kun je daarna nog wel aanschuiven bij je partner en kinderen om je piepers op te eten. Dus doe het nu maar gewoon!

Owja, voor ik het vergeet, nog even wachten tot je de Lumos kan kopen want de kickstarterexemplaren zijn er ruimschoots de deur uit (yup er zijn blijkbaar héél veel mensen die hem toch al willen). Overigens is het kickstaterbudget ook ruimschoots behaald dus het is eigenlijk nu al een succes ($791,224 opgehaald waar er maar $125,000 nodig was).