UA-58390013-1

KONA – 3 days to go…

tik, tak, tik, tak! We zijn nog zo’n 3 dagen voordat het geweld losbarst op ‘the big island’ in Hawaii, hét evenement, hét summum, en ja het wereldkampioenschap Ironman. De allerbeste triatleten ter wereld komen samen op het lava eiland om te strijden om de eer voor ’s werelds beste. Vorig jaar zagen we Sebastian – Sebi – Kienle iedereen vermorzelen op de fiets, maar kan hij Kona back-to-back winnen?

1310128066 1600

Er is stevige concurrentie van dé man in vorm en Sebi’s landgenoot, Jan Frodeno, die onder meer al het Europees Kampioenschap Ironman wist te winnen in Frankfurt, en dat op zeer overtuigende wijze deed. Mede door die prestatie is hij één van de grote favorieten voor de eindzege komend weekend.

Maar, een wedstrijd op Amerikaans territorium, betekent ook altijd sterke Amerikanen, zij het gesteund door een chauvinistische power. De heren die hoge ogen kunnen gooien, zijn ‘runner-up’ van vorig jaar Ben Hoffman, en Andy Potts die dit jaar ook in een goede vorm verkeerd.

De Belgen hebben ook wel wat ijzers in het vuur met de winnaar van 2013, Frederik van Lierde, vorig jaar moest hij het laten lopen op het laatste gedeelte van de marathon, maar een jaar later is weer een jaar wijzer dus wie weet. En dan hebben we ook nog Marino Vanhoenacker die vorig jaar nog verklaarde nooit meer terug te komen naar Kona, het was simpelweg zijn wedstrijd niet, maar een super-seizoen met een aantal ‘sub 8 finishes’ deed hem anders beslissen en dus scharen we Marino ‘Bink’ Vanhoenacker ook bij de ‘outsiders’ voor de titel.

Neerlands trots dan, Bas Diederen, vorig jaar nog afwezig, is er dit jaar weer bij en gaat dus de Nederlandse eer hooghouden. Gaat hij weer met versnelling 55×13 zijn wil opleggen aan de concurrentie net zoals hij dat deed tijdens de Ironman Maastricht? Wij hopen ergens van wel! ‘Boom Boom Bas’ behoort tot de outsiders, en het zou mooi zijn als hij in ieder geval een top 6 notering zou pakken, alleen al vanwege het feit om het Nederlands record van Frank Heldoorn te niet te doen. Records zijn er om verbroken te worden, niet?

Het fijne merk Bioracer, tevens sponsor van de equipe van Diederen, Team4Talent, heeft ter ere van Bas en zijn deelname aan de Ironman in Kona een kek supporter t-shirt gemaakt. Een heerlijk limited edition T-shirt, waarbij elementen van de race in Hawaii, en Bas’ favoriete versnelling, de 55 x 13, in terug komen. Wij kijken aanstaande zaterdag in ieder geval naar de verrichtingen van de PRO’s met dit t-shirt op de bank en natuurlijk met een goede bak chips er bij (ja ons seizoen is afgelopen). Wij weten als geen ander dat het belangrijk is dat er mensen met je meeleven tijdens een Ironman, en dus zeggen wij, steun Bas komende zaterdagavond /nacht, en hoe beter kan dat nou dan in dat mieterse t-shirt?

shirt-kona-voorkant-witshirt-kona-voorkant-zwart

Natuurlijk leven wij ook mee met de Belgen, maar die hebben nu eenmaal meer atleten in het PRO field rondlopen. Maar wij schatten ook de kans van Freddie van Lierde hoog in. Oke, al resumerend komen hier dan nog 1x onze voorspellingen als ook al reeds gedeeld op onze FB fanpage;

  1. Jan Frodeno
  2. Sebastian Kienle
  3. Ben Hoffman
  4. Bas Diederen
  5. Frederik van Lierde

Als ‘dark horse’ merken Marino van Hoenacker aan. Wij kunnen niet wachten tot het begint!