UA-58390013-1

RACES: FRODENO AAST OP WERELDRECORD

EDIT | 17/7/16: Jan Frodeno heeft het wereldrecord verpulverd: 7:41:33 7:35:39.

EDIT | 11/7/16: Ook huidig wereldkampioen Daniela Ryf heeft zich aan het deelnemersveld toegevoegd. Hiermee staan beide winnaars van Kona ’15 aan de start.

Stel je eens voor: je hebt goud op de olympische spelen van Beijing gewonnen, je bent Europees kampioen geweest, je hebt talloze overwinningen van diverse grote wedstrijden op je naam staan én je bent huidig wereldkampioen Ironman in Hawaii geworden: wat blijft er dan nog over wat je kan winnen.

Die vraag zal ongetwijfeld na zijn bekroning op Hawaii (2015 red.) in zijn hoofd hebben rondgespookt. Maar Jan Frodeno blijkt nog voldoende prikkels te hebben….. te beginnen met een aanval op het wereldrecord lange afstandstriathlon in Roth. Dat wereldrecord staat sinds 2011 op naam van Andreas Raelert die destijds de lat voor de concurrentie vreselijk hoogde wist te leggen: 7:41:33uur. Nu staat dit parcours (samen met Ironman Frankfurt) genoteerd als racebaan en dat is de reden dan Frodeno het hier gaat proberen. Maar er is nog een andere reden want DATEV Challenge Roth viert op 17 juli dit jaar het 15-jarig bestaan met een klapper van een deelnemersveld bij zowel de mannen als de vrouwen. En hoe kunnen we dit beter vieren met de beste atleten en een wereldrecordpoging, moet de organisatie gedacht hebben. Immers, alles draait om marketing.

frommhold van vlerken frodeno

Of Frodeno het gaat lukken? Met zijn vorm zit het wel snor maar zijn concurrentie staat natuurlijk te popelen om het vuur aan zijn schenen te leggen. We lopen ze even met je door:

Nils Frommhold: winnaar van de 2015 editie met de 6e beste wereldtijd op de langeafstand: 7:51:28u.
Jan Raphael: meervoudig Ironman winnaar in Florida en Zweden. Tot twee keer toe de 2e plaats in Frankfurt (meeste recent 2013).
Dirk Bockel: winnaar Challenge Roth in 2013 in een tijd van 7:52:01.
Tyler Butterfield: meervoudig deelnemer aan de olympische spelen, diverse top 10 finishes en 5e tijdens de Ironman Hawaii editie van 2015.
Cyril Viennot: 5e tijdens de Ironman Hawaii van 2014, 6e tijdens de 2015 editie. Meervoudig winnaar van een Ironman 104.6 en 70.3 race.
Joe Skipper: ‘het broekie uit de UK’ met 6x diverse 140.6 podiumplekken. Tevens 3e snelste Ironman uit het Verenigd Koninkrijk.
Marcel Zamora Perez: bekend als mountainbike specialist die 5x op rij Ironman Frankrijk wist te winnen inclusief de 2014 editie waarbij hij even daarvoor de Embrunman op zijn naam wist te schrijven.
Om het mannenveld compleet te maken starten ook: Martin Jensen, Per Bittner, Alessandro Degasperi en Nick Kastelein (trainingspartner Jan Frodeno).

En dan de vrouwen. Wow wat een dames staan daar aan de start! Te beginnen met het gehele podium trio van 2015:

Yvonne van Vlerken: een triathlon legende, vriendin van Tri-athlete.nl én inmiddels drievoudig winnares van Challenge Roth. Wanneer ze deze editie wint zal ze recordhouder bij de dames worden door deze wedstrijd 4x op haar naam te schrijven. Het huidige record moet ze momenteel nog delen met Paula Newby-Fraser en Chrissie Wellington.
Carrie Lester: Diverse overwinningen in het Challenge circuit en vorig jaar de tweede plek achter van Vlerken op slechts 2 min in Roth.
Anja Beranek: lokale heldin in Roth. 3e tijdens de 2015 editie en meerdere overwinningen in het Challenge & Ironman circuit. Als er op papier 1 iemand een grote bedreiging voor van Vlerken zal zijn is het deze Beranek die maar al te graag wilt winnen voor eigen publiek.

Buiten deze 3 participanten gaan er nog talloze toppers van start waaronder: Meredith Kessler, Mara Beth Ellis, Michelle Vesterby, Jessica Fleming, Susie Cheetham, Laura Siddal en Caroline Gregory. Even serieus, maar al deze dames staan garant voor enorm veel goud en ereplaatsen.

Aan het deelnemersveld mag het niet liggen dus! Waar wij op hopen? Een wereldrecord voor Jan Frodeno, winst voor ‘onze’ Yvonne, lekker weer en een succesvolle deelname van ontelbaar Nederlandse en Vlaamse recreatieve deelnemers!

bron en afbeeldingen: challenge-roth.com