UA-58390013-1

RACES: Ironman 2016 European Tour

Ironman is als een virus. 2015 Is het meest succesvolle triathlonjaar ooit voor de organisatie geworden en in 2016 zal dat zeer waarschijnlijk weer overtroffen worden. Het virus grijpt om zich heen en nieuwe gebieden zullen ‘getroffen’ worden door de Ironman 2016 European Tour. Nieuwe series en races in Dubai, Estland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk kunnen op de kalender toegevoegd worden. De UAE (United Arab Emirates) en Estland zijn 2 landen niet nog nooit in de geschiedenis een Ironman hebben georganiseerd. En met de Ironman 70.3 Jönköping heeft Zweden een 2e Ironman in handen, na Kalmar.

 

In totaal heeft de 2016 Ironman European Tour ruim 40 FD en HD evenementen. Waarom deze enorme groei in wedstrijden? “Het atletenbestand is van 57.000 (2014) naar 73.000 (2015) gegroeid. Er is dus sprake van een toenemende vraag en dus moeten zorgen wij voor meer aanbod” aldus Thomas Dieckhoff, CEO Ironman Europe, Middle East en Africa. “Wij zijn zeer verheugd om nieuwe landen toe te kunnen voegen aan ons schema” voegt Dieckhoff eraan toe. Hij doelt op de IM70.3 in Dubai en de IM 70.3 in Otepää (Estland). Dit zijn natuurlijk niet de meest voor de handliggende landen, maar er is wel een trend waar te nemen waarbij atleten uit juist deze landen Europa rondreizen voor een wedstrijd. Nu kunnen worden zij dus in thuisland voorzien van hun sportieve behoefte. Finnen, Esten, Litouwers en Russen zullen dus in Estland ongetwijfeld deel gaan nemen.
Na het succesvol opzetten van de IM UK, IM Wales, IM70.3 Exmoor, IM70.3 Staffordshire zal het Verenigd Koninkrijk dus nóg twee wedstrijden mogen verwelkomen. Het gaat hierbij om IRONMAN Weymouth en IRONMAN 70.3 Weymouth. Deze zullen plaatsvinden September en November. Neem je poncho mee dus!

Ben je benieuwd welke wedstrijden er nu op de kalender staan klik dan HIER!

Bron: Ironman.com