UA-58390013-1

RACES: Norseman 2015

Eline
Karin
Maike
Dennis
Lode
Indra
Bart
Benoit

Dit zijn de Nederlanders en Belgen die de ballen hebben om dit jaar aan de Norseman mee te doen! Wij, van tri-athlete vinden dit zooitje gekken nu al helden! En bij deze, uiteraard heel veel succes bij deze extreme triathlon!

Naast het feit dus dat dit weekend de Ironman gaat debuteren in Nederland, is er dus de dag ervoor de Norseman op 1 augustus. Als je nog niet weet wat de Norseman inhoudt, los van het feit dat het een extreme triathlon is, die start met een duik van een ferry in een ijskoud fjord, waarnaar je kneiter veel hoogtemeters moet overwinnen op de fiets en waarbij de afsluitende marathon eerder een bergbeklimming is, check dan dit filmpje hier. Op deze aankomende zaterdag zal het extremer dan extreem zijn omdat er veel sneeuw is gevallen in de Noorse bergen, water zo koud dat…… nou goed, je kan hem zelf wel invullen. Als het echt te koud is wordt er wellicht een ander zwemparcours uitgezet in warmer water, maar ja, je krijgt bij deze race niets cadeau; het fietsparcours zal dan dus nog langer zijn (lees: hoger).

En ja, hoogtemeters (zie de foto benee) krijg je toch al wel voor je kiezen bij zowel het fietsen als het lopen, tel daarbij het koude water op en je hebt een extreme triathlon te pakken.

norseman_profile_reference

 

De Nederlander Dirk Wijnalda werd in 2013 knap tweede in deze race, en wij zijn benieuwd hoe Eline, Karin, Maike, Dennis, Lode, Indra, Bart en Benoit het gaan doen, en willen dan ook graag vragen aan hen om op onze facebook pagina een finishphoto te posten op de Gaustatoppen. Dirk Wijnalda deed het zoals hieronder, maar we zijn dus benieuwd naar jullie versie! Succes!

Wijnalda Finished