UA-58390013-1

RACES: TRIATHLON GERAARDSBERGEN

Wat heeft België wat Nederland niet heeft (naast WK deelname later dit jaar)? Juist ja, serieuze kuitenbijters in de mooiste omgevingen. Kasseienstroken waarbij je met je tanden in het stuur moet afzien, bergen waarop je halverwege liever omdraait en natuurlijk: ‘De Muren’. Nergens ter wereld zijn de muren uit België een grotere uitdaging. Dat is de reden waarom bijvoorbeeld de Muur van Geraardsbergen onderdeel uitmaakte van koersen als: de Ronde van Vlaanderen, Parijs – Roubaix, Omloop het Volk en natuurlijk de Ronde van Frankrijk. Dus hoe geweldig zou het zijn als triathleten ook eens de kans kregen om dit geweld aan te gaan tijdens een wedstrijd?

geraardsbergen

Welnu, op zondag 3 juli krijg jij als triathleet dé kans om deze muur te bedwingen want samen met de stad Geraardsbergen heeft Sportevents een nieuwe editie van ‘de triathlon van Geraardsbergen’ kunnen realiseren. Tijdens deze lange afstand wedstrijd mag jij 1000m zwemmen, 90km fietsen en 10km lopen waarbij je tijdens het fietsen 8 klimmetjes en een kasseienstrook voor je kiezen krijgt. Overigens, deze klimmetjes bestaan uit de vesten maar ook 2x de ‘Muur’ die onder je wielen worden geschoven.

Klimtijd.nl heeft eigenlijk de beste omschrijving van de Muur van Geraardsbergen: “Ruim een kilometer lang met korte stukken tegen de 20% maken de beklimming mooi, maar het zijn vooral de kasseien, de esthetiek en de prachtig kapel op de top die deze beklimming tot een monument voor Vlamingen maakt. De kasseien zijn horizontaal geplaatst en daardoor vormen deze een grillige trap die alleen is te overleven op hoge snelheid. Wie stilvalt moet op de blaren zitten.”

geraardsbergen1

Natuurlijk is deze beklimming dé reden waarom jij mee moet doen aan deze wedstrijd maar vergeet niet de fantastische omgeving, de koershardheid van het –overwegend- Vlaamse deelnemersveld, het heerlijke Belgische pintje en de Mattentaart na afloop en last but not least de fantastische organisatie van het evenement.

En nu gaan wij het helemaal mooi maken voor jou: wij kunnen ervoor zorgen dat jij hierbij kan zijn! Samen met Sportevents stellen wij een deelnamebewijs beschikbaar. Wat je daarvoor moet doen?

–          Een like op het facebookbericht
–          In de comments de reden plaatsen waarom juist JIJ mee moet doen
–          2 supporters taggen die jou komen ondersteunen.
–          Meer niet.

Deze actie loopt tot 31 maart 2016, dus mocht jij 3 juli willen deelnemen aan een unieke triathlonwedstrijd dan is dit dé kans!

klimtijd.nl Geraardsbergen

Weet waar je aan begint.