UA-58390013-1

RACES: IRONMAN 70.3 ESTLAND

Komend jaar zal Estland onderdeel uitmaken van de Ironman European Tour. Wij kennen Otepää totaal niet maar wat de organisator ons vertelde is dat deze plaats (met iets meer dan 4000 inwoners) het kloppend sporthart is van een grote diversiteit aan (winterse) sporten in Estland, waaronder het FIS Cross Country SKI World Cup, de long distance cross country Worldloppet race en de Rally Estonia ERC. Nu mag Otepää zich opmaken voor een totaal nieuw evenement namelijk de IRONMAN 70.3 event op 6 augustus 2016.

 

otepää

Otepää (Estland)

Het compleet nieuwe IRONMAN 70.3 Otepää zal mogelijk meer bezoekers trekken dan het dorpje inwoners heeft. Wat in Estland al gauw betekend dat jij je mag opmaken voor een heus volksfeest (wij weten ook niet direct wat er anders te doen is daar…). Toch is het zo dat deze race,  in potentie,  tot één van de meest bijzondere en aangename races kan uitgroeien die de European Tour kent. Met een gemiddelde watertemperatuur van 17 graden (in Augustus) en een heerlijk zonnig klimaat (rond de 19 graden) is het meer dan aangenaam om te sporten in de meest noordelijke Baltische staat.

Het zwemmen zal plaatsvinden in het oogverblindende (figuurlijk) Pühajärv (“Holy Lake”), het fietsen in het zuidelijke gedeelte van Estland (incl hoogtemeters) en het hardlopen langs de kustlijn van Pühajärv. Als je de finish weet te halen dan is er dus voldoende gelegenheid om in het Pühajärve SPA hotel park, met je medaille om, een heerlijke Saku te drinken (het aantal bierdrinkers ligt hier hoog…).

Inmiddels draait de marketing in Estland op volle toeren voor dit evenement en zijn er zelfs diverse BE’ers (Bekende Esten) die zich inmiddels hebben aangemeld.

Deze IRONMAN 70.3 is de grootste triathlon van alle Baltische staten! Een enorme mogelijkheid om eens kennis te maken met deze hoek van Europa dus. Als je grenzen durft te overschrijden natuurlijk…
En voor de atleten die altijd al eens een WK 70.3 hebben willen doen: deze race heeft 35 slots klaarliggen. Kans is groot dat het deelnemersveld niet al té sterk is deze eerste editie. Inschrijven doe je HIER