UA-58390013-1

REVIEW: AVANCA D1 SPORTS HEADSET

Hardlopen en muziek luisteren is toch een beetje hetzelfde als autorijden met je voet een klein beetje op de rem. Je wilt van A naar B maar ergens zit een belemmering… you get my point?

Even drie redenen waarom hardlopen met muziek irritant is:
–          oortjes die continue uit je oren vallen
–          het gehannes met dat verdomde draadje
–          bovenstaande wat ervoor zorgt dat je pace terugvalt

Herkenbaar? Dit is dan ook het moment om ervoor kiezen om de handdoek in de ring te gooien en nooit meer met muziek op hard te lopen (met het risico dat je tijdens je duurloop van 30km in slaap valt) óf je doet het gewoon goed en je zoekt een oplossing.

Fair enough, nu dan ook één reden waarom hardlopen met muziek een verrijking kan zijn:
–          Avanca D1 Sports headset.

Jazeker. Nooit meer draadjes die de oortjes uit je oren trekken! Als er een Nobel-prijs voor de ‘hardlopen met muziek’ zou zijn dan zou Avanca deze (naast alle andere gewonnen prijzen) in ontvangst mogen nemen. Wij weten ook wel dat er allang draadloze oplossingen op de markt beschikbaar waren, maar óf je hield door het gewicht van de oortjes nekklachten over of de batterij was op de hoek van de straat al bijna leeg. Welnu, Avanca vertelde ons dat de D1 Sports Wireless Headset anders was. En wie zijn wij om dat te negeren. Juist, we mochten het zelf uitproberen. Dus wij de D1 opladen om vervolgens voor een rustige duurloop te gaan van 1,5hr.

Avanca d1 overall

Resultaat In de verpakking die je geleverd krijgt zitten de volgende onderdelen: een opbergzakje, drie verschillende formaten oordopjes, beschermhoesjes voor slecht weer, een handleiding, een usb-kabeltje om de set op te laden en natuurlijk de D1 Sports Headset zelf. Wij kunnen ons zo 1-2-3 niet bedenken wat we nog missen.
De Headset wordt, zoals gezegd, geleverd met 3 verschillende pasvormen. Er zit er dus altijd 1 bij die in jouw oren blijft zitten. De enige kabel die deze headset kent is de kabel die de oortjes met elkaar verbindt en die achterlangs via je nek loopt. En nu komt het: de oortjes zijn zó enorm licht (17gram) dat je af en toe uit zekerheid checkt of ze überhaupt nog wel in je oren zitten.

Zoals jij ons inmiddels al wel kent hebben wij ook altijd wat te mekkeren. Dat mag ook wel, zeker als een producent van een product ons vraagt om onze ongezouten mening. In dit geval is het geluid het hete hangijzer. Het is niet slecht te noemen maar als jij een doorgewinterde muziekliefhebber bent die muziek boven het hardlopen stelt dan is dit wellicht niet de beste muzikale oplossing die de markt voor jou beschikbaar heeft. Ga jij akkoord met een ‘lekker muziekje’ en stoor jij je niet zo snel aan het gebrek van een hele diepe bass dan is er geen reden meer om de D1 níet te kopen.

En dan, in onze ogen, de meeste nutteloze feature van de D1: bellen. Toegegeven, bellen is een optie als jij in plaats van hardlopen gewichten gaat heffen maar voor duursport lijkt ons dit niet heel nuttig. De functie zit erop, het werkt perfect maar of wij het nog ooit gaan gebruiken: waarschijnlijk niet.

avanca d1

Waarom niet kopen
Je weigert toch te lopen met muziek
Je bent slechthorend
Je wilt ook zwemmen met de D1
Je hebt geen geld

Waarom wel kopen
Compatibel met nagenoeg alle telefoons
Beschikbaar in diverse kleuren
Comfortabel in je oren
Geen draadjes
Goede batterijen (tenzij je langer dan 6uur gaat hardlopen)
Prijsvriendelijke oplossing (zie extra tip)

Conclusie
Een echte aanwinst in onze sportaccessoire stal. Hij doet wat ie moet doen en is dan dus ook nog eens draadloos. Voor hardlopen en fietsen is deze goed te gebruiken. Als je deze bij het zwemmen ook wilt uitproberen dan is het verstandig om nog een exemplaar aan te schaffen, kans is groot dat hij het namelijk gaat begeven. Tip: dus ook al issie niet waterdicht (wel spatwaterdicht), een luisterboek in bad behoort wel tot de mogelijkheden. Of bellen in bad natuurlijk.

Extra tip: koop ‘m NU –tot 2 april 2016– met 30% korting door de code GLAMOUR toe te voegen. KLIK HIER!