UA-58390013-1

REVIEW: finis agility paddles

Perfect zwemmen zit ‘m in de kleine dingen. We hebben al diverse malen geschreven over wat tips die het zwemmen makkelijker moeten maken, maar dit keer kregen we een fan-tas-tisch product om uit te testen. Ken jij het al? De Finish Agility Paddles? Ow je weet nog niet wat paddles zijn? Nou de ene zwemtrainer vervloekt ze en de ander legt ze klaar nog voor je in je zwemoutfit aan de badrand staat. Paddles dwingen je hand in een goede lijn in het water. Het voorkomt ook dat je ellebogen eerder dan je hand in het water gaan én je voelt de kracht uit je schouders komen. Met ander woorden: je krijgt het gevoel dat je serieus water aan het scheppen bent en zo krijg je met minder intensiteit meer snelheid.

Toen wij de paddles ontvangen waren we verrast door de eenvoudige uitwerking. GEEN bandjes over je handen, ergonomisch ontworpen én geel van kleur (ze vallen wel op!).

In het fimlpje hierboven zie je eigenlijk al direct wat de paddles met je handen en armen doen: effectieve waterverplaatsing.

Wat?

De Finis Agility Paddles worden geleverd in de vorm van 2 paddles. Meer is er ook niet nodig. Let wel: het is belangrijk om de juiste maat te bestellen om een ideale pasvorm mee het water in te nemen. Op de site van Finis staat een handige maattabel op basis waarvan je deze juiste maat kan bestellen.

Tot op heden hebben wij op de redactie van tri-athlete.nl zelden zo’n simplistisch design van paddles gezien. Strapless zeg maar. Het materiaal voelt zeer stevig aan wat ervoor zorgt dat je bij een foute ‘insteek’ de gevolgen leert kennen, en iedereen weet wel wat een foute insteek met je hand doet in het water. De paddles zijn dus een perfect trainingshulpstuk om technisch beter te leren zwemmen met je armen en handen. Daarbij zul je meer gefocust zijn op een goede insteek en doorhaal daar je geen straps meer op je hand hebt en dus sneller verschil voelt.

 

Hoe?

Nou dan heb je dus die paddles uitgepakt en lig je klaar in het zwembad, en dan? Heel gemakkelijk, gewoon zwemmen. Een slechte insteek wordt zoals gezegd snel afgestraft, dat zorgt er voor dat je bewuster bezig bent met een goede insteek.

Deze paddles zijn vooral geschikt voor ervaren tot professionele zwemmers. Als jij weet hoe je je hand in moet steken dan is dit een meer dan goed hulpmiddel. Hij is namelijk ontwikkeld om zoveel mogelijk water te pakken in je ‘catch-fase’  waardoor je ook meer weerstand aan het water kan geven. Ze kennen een ergonomische pasvorm waardoor je tijdens je trainingen het gevoel hebt dat deze paddles bij je hand horen. Dus naast je fysiek training je ook je techniek.

Waarom deze paddles?

Er kleven nogal wat voordelen aan deze paddles in vergelijking met de traditionele strap-ons.
1. Je hebt het idee dat deze attributen uit een 3d printer zijn komen rollen. Het is geen recht-toe-recht-aan paddles waardoor je, door de ergonomische vorm, een heel natuurlijk gevoel hebt tijdens het zwemmen.

2. Omdat je geen straps hebt krijg je continue lichte druk op je handpalm. Wanneer je deze druk verliest moet je snel zijn om je techniek te verbeteren voordat je paddle los van je hand komt of zelfs van je hand valt. Je bent je dus continue bewust van een ideale techniek.

3. Omdat het een pasklare en handzame (haha) trainingstool is heb je nooit teveel druk op je handen, armen en schouders wat weer blessures voorkomt.

4. De prijs. Écht waar, hiervoor hoef jij het niet te laten. Je eigen intermediate paddles vanaf €19,-

 

Onze ervaring

Als gezegd, wij mochten de paddles testen maar hebben gevraagd of we het product AUB mochten behouden, zo erg zijn we erover te spreken. Geen standaard paddles maar serieuze paddles voor de serieuze zwemmer. Triathleet of niet; het gaat er gewoon voor zorgen dat wij -en jij- de borstcrawl in ieder geval kunnen perfectioneren. We merkten al gauw dat een foutieve insteek afgestraft werd door een paddle die richting de bodem van het zwembad ging. Onze tip: leer goed zwemmen met de paddles voordat je het open water in zou willen hiermee.

finis paddle

Deze review begint wel een beetje op schaamteloze promotie van het product te lijken he? Nou vooruit even wat negatiefs: die gele kleur is ook niet helemaal ons ding, maar als dat dan het enige is….

 

Conclusie

De Finis Agility Paddles is een trainingshulpmiddel wat wij standaard inpakken in onze zwemtas. Eens per week een aantal heerlijke technische slagen moeten ervoor gaan zorgen dat wij bewuster gaan zwemmen en effectief aan waterverplaatsing gaan doen. Bestel de paddles vandaag nog via deze link voor slechts €19,-. 

Heb je vragen naar aanleiding van deze review? Mail ons gerust info@tri-athlete.nl! Overtuigd van deze review? Ga dan over tot de aankoop!