UA-58390013-1

REVIEW: IdeniXx

 

“Bij het kiezen voor een wedstrijd in het buitenland leek het me een leuk idee om een lekker warm land te kiezen. We kwamen uit in Spanje, een hele triathlon in hartje zomer. 6 maanden later vervloekte ik mijn keuze, want jeetje vergeet warm, het was zooo heet dat van een fatsoenlijke race uitvoering geen sprake was.” 

Goh, dit klinkt herkenbaar! Kapot gaan van de hitte tijdens een triathlon, we hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Hydrateren is belangrijk tijdens een wedstrijd, zoals je in een eerder item op tri-athlete.nl hebt kunnen lezen, maar er zijn inmiddels andere manieren om je lichaam koel te houden tijdens een race.

Tri-athlete speurde de markt af en kwam uit bij het Duitse merk IdeniXx, producent van koelende sportkleding. Daarnaast merkte deze en gene al reeds op dat ook Team4Talent inmiddels gebruik maakt van de koelende kleding en dito accessoires van het coole merk. Zo had Bas Diederen polsbandjes om van IdeniXx terwijl hij al zegevierend in Maastricht over de streep kwam (zie foto – copyright Team4Talent’s eigen huisfotograaf Ingo Kutsche). Ook Duitse toppers als Andreas Raelart en Nils Frommhold zijn inmiddels ambassadeur van dit mooie merk, herkenbaar aan de blauwe X zoals hieronder is te zien.

idenixx_logo

 

Tri-athlete klom in de pen, en vroeg IdeniXx’ CEO Daniel Reinshagen of wij wat mochten testen voor jullie, en zo geschiedde. Onze ervaringen en beoordeling lees je in de volgende tabs.

Wat?

OK, het is dus kleding die koelt, maar hoe werkt het? Kinderen (maar wij ook)  zien graag plaatjes in plaats van een moeilijke uitleg, dus zie hier de gebruiksaanwijzing van de IdeniXx producten.

Cooling-vest-how-to-activate

 

De techniek die hierachter zit koelt dus het lichaam en zodoende helpt IdeniXx je lichaam een handje door beter en sneller te koelen dan je eigen lichaam. Dat koelen gebeurt door verdamping van het water dat in het materiaal wordt opgenomen, dus niet door middel van mechanische druk. Snapt u hem nog? Feitelijk nemen de speciale pads verwerkt in de kleding dus vrij veel water op die jouw lichaam helpen te koelen, en dat 20 uur lang. Dat geeft je dus ruim de tijd om een hele triathlon te volbrengen.

Inmiddels heeft IdeniXx verschillende triathlon gerelateerde producten aan haar assortiment toegevoegd waaronder:

  • Koelvesten
  • Koel T-shirts
  • Koel bandana’s
  • Koel run caps
  • Koel run visors
  • Koel polsbandjes
  • Koel armstukken

Wij mochten een t-shirt, een run cap en een bandana testen van IdeniXx, en zoals altijd deden we dat met veel plezier. Overigens gebruikten wij tijdens het testen wel water en geen bier zoals Nils Frommhold dat deed tijdens zijn winst in Challenge Roth.

Nils Frommhold

De Test

Wij testten de items tijdens het hardlopen (T-shirt en run cap) en het fietsen (de bandana).

IdeniXx Cooling T-shirtIdeniXx Petjebandana

 

Wat opvalt is dat het van lekker materiaal gemaakt is. En alle drie de items zitten prettig, en voelt prettig aan zoals het sportkleding betaamt. Gelukkig konden we de items nog testen tijdens een der laatste zomerdagen die ons nog rest dit jaar. Prima dus.

De bandana zorgt ervoor dat je niet duizelig wordt, en tevens niet overhit raakt, daarnaast kan het ook hoofdpijn voorkomen. Het T-shirt zorgt ervoor dat je lichaam nog beter de hitte verwerkt.

 

Onze ervaring

Over onze ervaring kunnen we vrij kort zijn; we hebben geen last gehad van de hitte! Zo, die zag u niet aankomen he! Natuurlijk, dit is een heerlijk merk waar nog veel mensen over gaan horen en zeker gebruik van gaan maken. Tijdens een warme trainingsdag voel je toch dat de gear van IdeniXx complementair is. Het zorgt er dus voor dat je beter kan presteren en je dus geen onnodig zorgen hoeft te maken om overhit te raken. Gooi er water op en klaar is Kees!

Daarbij moeten we welk opmerken dat fietsen met een bandana je moet liggen, want dat item vonden wij niet zo prettig, maar dat is meer persoonlijk. De cap en met name het T-shirt is toch wel erg prettig. Al zouden wij voor een race voor de visor kiezen, omdat je dan toch wat meer ventilatie hebt. En zeg zelf, de gear ziet er wel cool uit, toch?

in action

 

Conclusie

Of je het nu tijdens of na je race of training gebruikt, de producten van IdeniXx zitten lekker en ze zijn zeer effectief. Het doet wat het beloofd, het koelt namelijk je lichaam en dat is het belangrijkste. Aan deze coole doch fijne producten zit dan ook een fiks prijskaartje, en dat is wat ons betreft het enige nadeel. Maar goed, als je aan triathlon doet dan betaal je overal meer voor, zo lijkt het, dus een mooi setje van IdeniXx kan er ook nog wel bij, toch?

IdeniXx, niet voor niets the future of sportswear, en hoe mooi is het nu dat je dat als eerste op Tri-athlete.nl hebt gelezen.

Houd onze facebook pagina in de gaten want binnenkort doen we een like en win actie met de producten van IdeniXx.