UA-58390013-1

Review: InnerMe

Eigenlijk zijn wij als triathleet altijd op zoek naar de juiste voeding. Voeding die ons sterker en fitter maakt, ons energie geeft én ook nog eens gezond is. Jij hebt ongetwijfeld wel eens te maken gehad met iemand die prat ging op een specifiek product: “dit MOET je gewoon eens proberen!” Dit is één van de manieren waarop je kennis maakt met een product. Toch is het in ons geval iets anders gelopen…

Wij van Tri-Athlete.nl participeerden in 2014 in het La Roche 111 triathlon deelnemersveld. Behalve dat de wedstrijd een hele leuke uitdaging was is ons 1 ander ding bijgebleven van die wedstrijd: de repen voeding die we aangereikt kregen van de vrijwilligers tijdens het fietsonderdeel. Een wat vreemd uitziende zwartkleurige reep die enorm veel energie gaf én een lang verzadigd gevoel. Na de finish was dit ook het eerste wat we tegen elkaar zeiden: WAT was dit product en waarom werkte het zo goed?!

Zo is onze kennismaking met InnerMe tot stand gekomen. Puur uit de praktijk.

De man achter deze -voor ons dus- fenomenale voeding lijn: Dirk Baelus. Dirk Baelus is een Belgische ‘age-group’-triatleet, die zich meerdere keren wist te plaatsen voor de Ironman in Hawaii. We mogen dus gerust spreken van een competitieve triathleet mét ervaring.
Naast het volbrengen van diverse volledige triathlons heeft Dirk nog een andere hobby: voeding. Natuurlijke voeding welteverstaan.
Na jarenlang zoeken naar de ideale sportvoeding is Dirk zelf maar aan de slag gegaan bij gebrek aan beter. En zo is InnerMe ontstaan: 100% natuurlijke en zuivere voeding voor langdurige energie  en focus tijdens trainingen en wedstrijden. Hatsikideej een hele mond vol om maar in dezelfde context te blijven.

Wat?

Van Dirk ontvingen wij het gehele productassortiment om uit te proberen tijdens training en wedstrijd. Deze lijn bestaat uit:

  • Mix Energy & Balance Bars
  • Energy Gels
  • Balance Drink Bio

Met de Energy & Balance Bars waren wij bekend want deze kregen we tijdens La Roche 111 in 2014. Met de Energy Gels en Balance Drink Bio waren wij minder bekend.

Het leuke aan de repen is dat deze in verschillende smaken geleverd/besteld kan worden:

  • Anijs
  • Kaneel
  • Groene Thee

Het mooie van ieder product is dat op de verpakking staat wanneer je het beste dat specifieke product tot je moet/kan nemen voor het beste resultaat. Voorbeeld: De Balance Drink. Deze Bancha Thee is het beste te gebruiken voor, tijdens en na de wedstrijd. Omdat deze 100% organisch is zit deze boordevol mineralen die essentieel zijn om goed te blijven presteren. Daarbij zorgt de thee er ook voor om gehydrateerd te blijven.

Lang verhaal samengevat: veel productkeuze om uit te testen!

InnerMe

De Test?

Op de redactie pakten we de doos uit en we besloten om de productinname uit te smeren tot de Triathlon van Antwerpen en Terheijden. Dus een aantal trainingen voorafgaand en dan een wedstrijd om zo tot een eerlijk en objectief mogelijk beeld te komen. Al zou het niet misstaan om zo’n overheerlijke reep gewoon thuis op de bank op te peuzelen…

Wij gebruikten 1 bancha thee bidon, een aantal repen en gels.

Deze fantastische producten uit de InnerMe-stal hebben eigenlijk ons hart al gestolen nog voordat we het gebruikt hebben. Maar ook wanneer we hier meer bekend mee geraakten was het prettig, en zo werd er een goed vervolg gegeven na die prettige ervaring van La Roche 111.

 

Onze ervaring

Ga je op het internet zoeken naar ervaringen met InnerMe dan kom je al snel op reacties als: ‘te duur’, ‘er zijn wel betere producten te vinden’ en ‘pure marketing’. Dat is toch wat ook wij doen; eerst testen, dan Googlen naar ervaringen en dan zelf zo objectief mogelijk een ervaring opschrijven. Nou vooruit dan, onze ervaring…..
Waar eerdere gels en energybars maar ook isotone dranken niet altijd goed vielen hadden wij hier beide geen problemen mee om de voedingwaar en drank binnen te houden. Veel gels en repen zijn plakkerig (zeker als het warm is), mierzoet en rete duur. Als je een beetje duursporter bent dan gebruik je wel wat repen en gels per week -koohydraten zijn wenselijk!- en dat is nu precies de kern van het problemen tegenwoordig: té dure repen die totaal niet lekker zijn en waarvan je louter een placebo energie effect hebt. Maar bij de InnerMe repen was dat in ons geval, toen we het nog niet kenden, heel anders. We namen de repen als fietsend aan en wonder boven wonder smaakte het heel natuurlijk, was de structuur heel vriendelijke om te verwerken en een lang verzadigd én energiek gevoel was wat resteerde. Per 100 gram bevat de reep 376 kcal. Niets geen raar gevoel in de maag. Niets geen zoete rotzooi. Nou ja, de gels smaken misschien niet heel erg lekker maar ze zijn wel degelijk effectief, dat voel je dan ook meteen. Dus waar wij totaal overtuigd zijn van de repen (voor ons voorlopig niets anders meer) zijn wij dat minder van de gels. Objectief he!

InnerMe bar

Dan de drank. Bancha thee heet deze Balance drink. De Bancha thee klinkt bij naam al zacht en Japans, dus je zou zeggen dat je voor het proeven al goed en vertrouwd bezig bent. De ene fles die we probeerden was zonder en de ander mét toevoeging van stevia. Hoe het smaakt? Nou laten we zeggen dat het volgende op het etiket staat: Water, Bancha thee, gember, citroen en Kefir (Googlen leverde ons ‘Kefir is een samenleving van bacteriën en gisten. Deze samenleving wordt een symbiose genoemd. Kefir bevat allerlei rechtsdraaiende bacteriën welke van nature voorkomen in de darmen’). Duidelijk. Nu, wij hebben het met twee personen getest en allebei ervoeren de drank totaal anders. Waar de ene deze prettig en smakelijk vond, dacht de andere hier precies het tegenovergestelde over. Nou ga dan maar een ervaring opschrijven… Smaken verschillen, dat zou eventueel de titel kunnen zijn. Laten we het zo stellen: geloof je in dranken die je daadwerkelijk ondersteunen maar een aparte Japanse smaakt erop nahouden dan is de Balance drink ZONDER stevia iets voor jou. Zit je niet te wachten op die zachte Oostere smaakt niet je onmogelijk kan laten plaatsen door je smaakpapillen dan is de Balance drink MET stevia dé oplossing. Een klein zoetje zoals diverse bekende tv-koks het ongetwijfeld zouden omschrijven. Beiden testpersonen waren er overigens wel van overtuigd dat een kleine hoeveelheid, toegevoegd aan je water, een aangename dorstlesser kan zijn op de lange afstand!

Conclusie

Voor ons voorlopig geen ander product meer tijdens trainingen en wedstrijden! Probeer het zelf ook gerust een en je zult snel genoeg merken dat -zeker met de repen- je een lang verzadigd gevoel zal hebben. Het voelt alsof de energie direct je lichaam ingaat.

InnerMebox

Heb je vragen naar aanleiding van deze review? Mail ons gerust info@tri-athlete.nl! Overtuigd van deze review? Ga dan over tot de aankoop!