UA-58390013-1

REVIEW: MINIPRESSO

Wat jij, Jan Frodeno en Javier Gomez overeenkomstig hebben naast triathlon? De passie voor espresso. Niets gaat namelijk boven de kick die je krijgt van sporten én cafeïne. Beide gaan samen overigens prima hand in hand want die cafeïne kick kan je net dát beetje extra geven voor een training of wedstrijd. Dat zal zeer waarschijnlijk ook de reden zijn dat eerdergenoemde wereldkampioenen een passie hebben voor de smaak en effect van een heerlijk kopje espresso.

minipresso6

Alleen er is een groot probleem. Want meestal wanneer jij zin krijgt in zo’n aromatische cafeïne boost is er geen café in je directe omgeving. En thuis heb je niet zo’n fancy apparaat want daar drink je veel te weinig espresso voor. Een paar slimme mannen uit Hong Kong kwamen daarop met het antwoord: De Minipresso. Een portable espresso machine die je letterlijk meeneemt in je zak. Het vernuftige apparaatje is nog geen 30 centimeter lang en weegt ongeveer 340 gram. En nu komt het allerbeste onderdeel van deze uitvinding: het heeft geen batterijen of stroomtoevoer nodig. Nope, pompen is het toverwoord. 13x voor een ristretto, 18x voor een espresso en 28x voor een dubbele espresso. En de druk die je met het pompen uitoefent (8bar/116psi) is vergelijkbaar aan een traditionele espressomachine uit een café. Super sterke koffie drinken op een plek die jou het beste uitkomt!

Of je nu op kantoor zit, gaat hardlopen, zwemmen of fietsen: de Minipresso is voor een ‘espresso-on-the-go’ ervaring.

minipresso7

Benodigdheden.
–          70ml water
–          Gemalen koffiebonen (Jan Frodeno heeft zijn eigen merk inmiddels)
–          De Minipresso

Hoe het werkt.

–          Koffie in het koffiebakje
–          Water in het waterreservoir
–          Pompen
–          Resultaat: espresso

Als er een boek zou zijn ‘Espresso voor Dummies’ dan zou de Minipresso wellicht hiervoor symbool kunnen staan.

minipressouitleg

Het resultaat.
Wacao (het bedrijf uit Hong Kong) heeft richtlijnen voor je opgesteld zodat jij het beste kopje kan maken met de Minipresso: “Om het beste kopje espresso te genereren met de Minipresso kun je het beste in een omgeving van 24°C zijn. De espresso zelf kan het beste gedronken worden bij 67°C. Met een kleine stevige crèmelaag ‘on top’ heeft de gebruiker het beste resultaat.”

Voordelen
–          Licht in gewicht
–          Portable (snoerloos)
–          Geen elektriciteit nodig
–          Prijsvriendelijk
–          Espresso-voor-dummies

Nadelen
–          Niet vaatwasser bestendig
–          Je moet wel over heet water beschikken

Samenvatting
Ja, je moet espresso wel waarderen. Maar als je dat doet dan waardeer je dit product al helemaal. Als je het ding vasthebt dan merk je dat de tijd niet bepaald heeft stilgestaan en dat deze gadget absoluut een vaste plek moet krijgen tussen al die andere gadgets die jij reeds hebt aangeschaft. Wij hebben de Minipresso een aantal malen meegenomen als we gingen fietsen of lopen in de bossen. En het moet gezegd worden: een overheerlijk kopje espresso is dan wel heel makkelijk gemaakt met de Minipresso.

Wij snappen het wel want je bent nu natuurlijk mega enthousiast en wilt het eigenlijk ook hebben (is het alleen al ‘voor de heb’). Bestel de Minipresso HIER en laat je eens totaal verrassen. En wie weet is de Minipresso wel net dát kleine beetje extra om je helden achterna te gaan in Kona! Minipresseo: de mobiele espresso.

minipresso8