UA-58390013-1

REVIEW: OOFOS

In de jaren dat ik multisporter ben heb ik voor een fortuin aan producten gekocht die nu ergens liggen te verstoffen of waarvan ik niet eens meer wist dat ik het nog had. Herkenbaar? Tuurlijk, ook ik draag die lelijke compressiekousen omdat iedereen ze draagt, en ook ik smeer die herstel bevorderende crème tegen beter weten in. Immers, placebo-effect is ook een effect, toch? Noem me sceptisch maar 95% van al deze producten en supplementen doen simpelweg niet wat ze beloven te doen. Ik wil effect en geen blabla.
Vanuit deze frustratie hebben wij een aantal fabrikanten de vraag voorgelegd om hun beste product op te sturen die het herstelproces voor onze benen en voeten bevorderen. Dit resulteerde binnen 2 dagen in een hoop nutteloze producten. Op 1 na: OOFOS.

NOOIT van het merk gehoord, jij wel?

oofos1

We hebben hier te maken met slippers. OER-lelijke slippers. Maar serieus lelijk. Toch heb ik geleerd om nooit een boek te beoordelen op de kaft. Aan met die dingen dus.

#1 Wat beweren ze?
Bewering 1: Absorberen meer schokken dan traditionele schoenen.
Onze ervaring: Hardloopschoenen zetten doorgaans de klap (van het neerkomen) om in een voorwaartse beweging. Logisch, want je wilt je voortbewegen met hardlopen. OOFOS zorgt dat precies het tegenovergestelde gebeurd ten behoeve van het herstel. De zool vangt 37% absorbeert van die klappen om het onderstel te ontzien. Je kan stellen dat je het lijkt alsof je op marshmallows loopt.
Bewering 2: Verminderd de belasting op gevoelige voeten, knieën en rug.
Onze ervaring: Je lichaam krijgt nogal wat te verduren tijdens een race. Vermoeide benen en gevoelige voeten zijn sowieso een resultaat hiervan. Wij kunnen je verzekeren dat OOFOS slippers serieus een verademing zijn in de periode direct na je wedstrijd. En dat het de klappen dus zo absorbeert betekent ook dat dit het herstel ten goede komt.
Bewering 3: Geeft ondersteuning aan je voetboog
Onze ervaring: behoudens die lelijke Birkenstocks en Crocs zijn veel slippers zijn zo plat als een dubbeltje en geven nergens support op. Voeg aan hetzelfde lijstje nu ook maar OOFOS toe. Je voelt gewoon dat het op alle fronten je voeten van spanning ontlast. Het ontzien van de rug kunnen we niet direct beamen maar last van de rug hadden we al niet.
Bewering 4: Activeert het natuurlijke bewegen
Onze ervaring: Ze beweren bij OOFOS dat het biomechanisch is ontworpen. Het zal allemaal wel. Het enige wat wij hierover kunnen zeggen is dat het in ieder geval super natuurlijk aanvoelt en dat het lopen heel ‘vanzelf’ gaat.

oofos2

#2 Hoe wij het hebben ervaren.
Ze hebben drie soorten varianten bij OOFOS: de Clog, sandaal en teenslipper. Wij hebben de sandaal en teenslipper getest direct na een Ironman race zodat we ook serieus konden bepalen wat het effect nu werkelijk was.
Als trouwe Hoka-dragers dachten wij wel wat gewend te zijn waar het gaat om ‘cushioning’ (demping) toch brengt OOFOS dit naar een compleet nieuw niveau. Cushioning 2.0 zeg maar. Iedere stap die je zet met je OOFOS zijn bijzonder te noemen. Je loopt op stevig schoeisel maar toch zak je wel heerlijk weg in de fijne zool. Nooit eerder hebben wij dit zo ervaren. Zo heerlijk dat wij de afgelopen zomerdagen hebben rondgelopen op het strand op onze OOFOS. Leuk en aardig natuurlijk maar wat is nu eigenlijk het effect, daar waar het allemaal initieel om ging. Voor zover wij kunnen beoordelen doet OOFOS ook echt wat ze beloven. Na de race hebben wij direct de slippers aangetrokken en 2 dagen op deze dingen gelopen. Doorgaans hebben we een week herstel nodig maar 3 dagen na de race liepen wij onze eerste trainingsrondjes alweer in aanloop naar een ultramarathon. Het gevoel dat er weer zo snel energie in de pootjes zit is heerlijk te noemen. Iets wat noch compressiekousen noch een smeerseltje tot op heden zo snel kon bereiken.

In 2 woorden: heerlijke slippers!

3# Waarom niet/wel kopen
Waarom niet kopen
Als je banksaldo het niet toelaat
Als je al in het bezit van OOFOS ben

Waarom wel kopen
Ze voelen heerlijk licht aan (blijven zelfs drijven)
Beschikbaar in diverse kleuren
Als jij HOKA hardloopschoenen draagt is dit de ideale aanvulling
Onze benen voelden sneller ‘fris’ aan
50€ is de gemiddelde prijs dus ook niet te duur

4# Conclusie
Een echte aanwinst in onze sportgarderobe. Sterk nog: als deze ooit verslijten dan zullen we de aankoop van een nieuw paar niet nalaten. Daaraan willen wij ook toevoegen dat na een harde dag werken ook deze flip-flops een perfect aanvulling zijn. Echt hip ogen ze niet maar daarvoor dragen wij ze ook niet (en zou jij ook geen tubes/compressiekousen dragen). We wilden sneller herstellen en we zijn er sterk van overtuigd dat ze hierbij geholpen hebben. Het gevoel van ondersteuning bij het lopen en de ontspanning die het geeft aan voeten en benen is onbeschrijfelijk. Dat je sneller slippers aantrekt dat die veel te strakke compressiekousen moge duidelijk zijn dus daarvoor hoef je die aankoop ook niet te laten. OOFOS heeft ons positief verrast en als wij het internet mogen geloven nog veel meer sporters!

oofos1

Tip voor jou: KOOP ‘M HIER
Tip voor OOFOS: organiseer eens een testdag/ben aanwezig op een multisport evenement en laat mensen vrijblijvend voelen wat het met het onderstel doet. Voelen is geloven.

oofos1