UA-58390013-1

REVIEW: POWERbreathe

“Het is buiten zo’n 28 graden, het zweet gutst over mijn hoofd wat direct het verdampingsproces ingaat, mijn voeten voelen als lood en mijn ademhaling is niet meer te vergelijken met de ademhaling die ik 14 kilometer geleden had. Ik spreek mezelf moed in en probeer me volledig te focussen op die ademhaling om maar zo snel mogelijk die 20 kilometer vol te maken. Maar dat ademen, wat een ellende.”

Welkom in de wondere wereld van het ademhalen. Het lijkt zo vanzelfsprekend maar als je aan het sporten ben is dit het allerminst. Herkenbaar voor iedereen. Wist jij dat je ook je ademhaling kan trainen? Wellicht begin je nu te glimlachen en visualiseer jij je ademhaling die aan het krachttrainen is in de sportschool maar eigenlijk is dit helemaal geen waanidee; je kan inderdaad je ademhalingsspieren kennis laten maken met ‘het krachthonk’. Geen Yoga-achtige technieken maar gewoon keihard werken!

Wat?

De POWERbreathe. Jij wilt toch ook makkelijker en effectiever ademen? Dat je je minder zorgen maakt over een betere ademhaling en dat je gewoon kan genieten van het sporten! Je hoeft je nergens voor te schamen hoor want veruit het gros van de sporters ademt niet optimaal: te snel, te oppervlakkig en met de nodige bijgeluiden. En dat is eigenlijk best jammer. Want we trainen vele en vele uren en zijn continue bezig om onze conditie te verbeteren maar eigenlijk vergeten we ‘de motor’ van al deze inspanning te onderhouden. Overtuigd? Nu al? Luister, met dit apparaatje kun jij daar effectief wat aan doen. Je kan hiermee namelijk je ademhaling op kracht en diepte trainen zodat je voldoende lucht krijgt, langer door kan gaan en weer kan genieten van andere zaken tijdens het sporten. Meer is het niet. Zo simpel kan het zijn. De werking is wellicht nog veel simpeler: de POWERbreathe heeft aan de onderzijde een weerstandsknip waarmee je de belasting van je ademhaling kun regelen. Krachttraining voor je ademhalingsspieren dus.

powerbreatheuitleg

De test?

Via www.trainjelongen.nl kun je je eigen POWERbreathe bestellen op basis van jouw opgegeven profiel (leeftijd, lengte, gewicht en geslacht). Waarom? Zo kun je een POWERbreathe ‘op maat’ thuis ontvangen met de aanbevolen weerstand. Je kan je voorstellen dat getrainde topsporters met een totale ander weerstandsschema trainen dat iemand die iedere week maximaal 5km hardloopt.

Via www.trainjelongen.nl kun je tevens een persoonlijk advies en trainingsschema op maat bestellen, wat aan te raden is want een ikea-keuken zet je immers ook niet zonder handleiding in elkaar, toch? You get my point.
Om je een idee te geven hoe zo’n schema eruit kan zien:

In de eerste week ga je aan de slag met de gewenning van het apparaatje, op een lage intensiteit en ligt de focus dus echt op een goede techniek.
In week 3 mag je aan de knop gaan draaien (jippie!) Inhoudende dat jij die 30 ademteugen (want zo ziet een training er tot twee keer toe dagelijks uit) onafgebroken kan voltooien. Mission accomplished: draaien maar!
Week 5 zal in het teken staan een hoge intensiteitstraingen en geloof me of niet, dit is serieus pittig. Waar je wellicht dacht dat je beginstand al pittig was willen we je nu succes wensen! Dit is echt moeilijk, of het moet een kwestie van gewenning zijn. In ieder geval zul je na die 5 weken moeten onderhouden. Het is niet meer op dezelfde intensiteit en met dezelfde grote sprongen maar de basis is absoluut gelegd, als het goed is.

Onze ervaring

Wij hadden het plan om het bij 10 trainingen uit te proberen (want The Turbine gaat zo’n 10x mee voordat het verliest in gebruiksgemak en comfort). 5x Fietsen en 5x hardlopen.

Shoot me! Wat een hel maar wat een ver-ademing! Je gaat oprecht merken dat dit ding heel veel met je ademhaling doet. Ik als duuratleet heb nog nooit zoveel energie kunnen besparen door het trainen van mijn ademhaling. De manier waarop ik ontspannen kan inhaleren en waarbij ik voel dat de ademhaling meet kracht heeft maakt mij als hardloper rijk. Alsof ik opeens tot in mijn tenen toe nog zuurstof kan opslaan tijdens het inhaleren: heerlijk! Ik dácht dat het wel snor zat met mijn ademhaling, maar POWERbreathe heeft mij met mijn neus op de feiten gedrukt en laten zien dat het vele malen beter kan. Tsja, ik kan hier hele verhalen gaan typen maar als de ervaring goed is dan ben ik snel uitgetypt. Een absolute GO dus! Lees hier nog eens een ervaring van een groepje testers ter bewijs.

Conclusie

Laten we beginnen met de quote: vertrouwen komt van trainen. En dat telt natuurlijk ook voor je ademhalingsspier. De POWERbreathe wordt nu al door meer atleten op Papendal gebruikt dan dat de Moerdijkbrug bouten heeft. Dat zegt natuurlijk ook wat. Zonder te overdrijven, team LOTTO-JUMBO is een groot voorbeeld van atleten die dagelijks de ademhalingsspier blijven trainen VIA de POWERbreathe. Tuurlijk dit is een review, maar als je dan toch de conclusie moet lezen: kopen. nu. meteen.

Een kleine, maar toch zéér, belangrijke opmerking: gebruik de POWERbreathe niet wanneer je ooit met een ingeklapte long te maken hebt gehad.