UA-58390013-1

REVIEW: UZUMA JUICE

Okay even een vraag voor jou: ben jij een intensieve sporter of niet? Wanneer jij ongeveer een uur per dag sport dan mag jij je een intensieve sporter noemen. Wij hoeven jou dan ook niet uit te leggen dat een intensieve sporter ook voldoende moet eten en drinken om de vocht- en energievoorraad op peil te houden, toch?

Vooruit dan, nog één vraag: heb jij wel eens geprobeerd om minimaal 2 kilo groente/fruit op één dag te eten als intensieve sporter zijnde? Wij schatten de kans in dat je dat nagenoeg nooit doet, en dat terwijl je lichaam het mogelijk wel nodig heeft. Nou precies met dat probleem zaten wij dus ook. Want wanneer je dagelijks intensief gaat sporten heeft je lichaam, behalve voldoende rustmomenten, ook een stevige aanvulling op je energie nodig.

Ladies & gentleman, wij hebben inmiddels dé oplossing gevonden: Uzuma Juice!

Wat is Uzuma

Enkele kenmerken:

– slowjuice
– 1 kilo pure groente en fruit in één flesje
– geen toevoegingen als geur-, reuk- en smaakstoffen

Raw, Green Slow Juice. Dat is wat op de verpakking en het flesje staat.

Raw? Dit betekent dat het sap niet verhit is boven een x-aantal graden. Doorgaans worden sappen verhit om de houdbaarheid te verlengen echter zo gaan er te veel vitamines en mineralen verloren, wat bij een raw juice niet het geval is.

Green? Natuurlijk is het populair om tegenwoordig het woordje ‘groen’ te gebruiken. Als het maar groen is toch? Nou niet ieder sapje in de box is groen in ieder geval.

Slow Juice? Dat is de methoden om het sap te persen. Deze methode zorgt ervoor dat alle belangrijke voedingswaarden behouden blijven. Dus wat hierboven staat is ook letterlijk wat in 1 flesje (240ml) zit: pure groente in combinatie met fruit. Yeah! Wij worden vrolijk van pure krachtbronnen!

Leuk extraatje: op ieder flesje staat PRECIES wat erin zit. Bijvoorbeeld het flesjes FUSE dat bevat: 1½ wortel, ½ appel, 1 bleekselderijstengel, 2cm komkommer, ½ rode biet, twee frisse scheutjes limoen. Dus geen moeilijk getallen gewoon duidelijk welk product.

uzumaboxdicht               uzumaboxopen             uzuma etiket

 

Hoe werkt Uzuma

Het idee van Uzuma is simpel, maar afhankelijk van het programma dat je wilt volgen wordt eigenlijk bepaald welke flesjes jij mag nuttigen. Programma zegt u? Jazeker… programma. Uzuma kent een 4 tal programma’s waarop je een drinkschema kan afstemmen.
– Afvallen (SLIM)
– Op gewicht blijven (STEADY)
– Meer energie (FIT)
– Reinigen van het lichaam (DETOX)

uzumaprogramma

Nou vinden wij al deze programma’s fantastisch maar als duursporter hoeven wij niet direct af te vallen en dus gaan wij dan toch voor het FIT-programma.

Het FIT Programma:
Wij krijgen een box waarin we voor voor 7 dagen flesjes hebben zitten. In totaal 14 flesjes, dus 2 flesjes per dag. Maar wat goed is om te weten is dat jij zelf kan bepalen hoeveel dagen je een specifiek programma wilt volgen. Ieder programma heeft een eigen assortiment van flesjes overigen. Wat voor flesjes vraag je je nu af he? RISE, AURA, FUSE, KARMA, VIBE, ZEN en SHINE. Hippe namen met dito ingrediënten. Want ik bedoel: heb jij wel eens een cocktailtje op van sinaasappel, wortel, cantaloupe meloen & een mango? Haha, juist zo dachten wij dus ook. Het Uzuma FIT programma is overigens wel één van de eenvoudigste om te volgen. Drink 2 flesjes sap, 2 liter water en drie nuttig normale maaltijden per dag is het advies.

Nu komt eigenlijk een heel spannend item van deze hele kuur. Wanneer je namelijk de app download op Android of Apple dan geeft deze app je precies aan WANNEER je WELK sapje moet drinken. Ook wanneer jij je glas water tot je moet nemen overigens. SUPER! Dus wij hoeven geen tijden in de gaten te houden want we krijgen toch een push-notificatie op onze telefoon. Nou daar gaan we dan…. tot over 10 dagen!

uzuma app foto

Onze ervaring

Over smaak valt niet te twisten, dat is wel weer gebleken. Met 2 mensen hebben we het FIT programma gevolgd en beide hadden bij ieder drankje een andere smaakbeleving. Maar we mogen wel concluderen dat smaken als selderij en wortel een hele overheersende smaak hebben bij sommige flesjes. Niet dat we niets om deze 2 ingrediënten geven maar prominent waren ze wel aanwezig zeg maar…

Allemaal leuk en aardig, maar heeft het ons ook meer energie gebracht zoals Uzuma ons beloofd? JA! Je merkt écht dat je meer energie gaat krijgen….. of het is een placebo-effect…. Het idee dat je iedere dag 2 kilo groenten en fruit tot je neemt in 2 kleine flesjes dat geeft je sowieso een bepaald besef en gevoel. Daarnaast is het een ‘lekker’ gevoel om AL je dagelijkse vitaminen binnen te krijgen, bovendien geeft het je toch wel  de energie om aan een training juist wel te beginnen.

Conclusie

Als Uzuma bij ‘The taste of Holland’ zou zijn, dan zouden alle 4 de stoelen omdraaien. C’est ca.

taste of holland

Een mobiele app, een zeer complete website, de diverse programma’s, de frisse flesjes en alle documentatie maken de Slow Juices van Uzuma tot een waardig product. Het is gewoon een zeer compleet pakket die absoluut effect heeft op de gebruiker. En dat is gewoon wat we willen. Zo makkelijk kan het zijn, toch?

 • 90%

  UZUMA

 • 75%

  Ons product

 • 70%

  De smaak

 • 85%

  De beleving

 • 80%

  Eindoordeel

Ons hoeven ze niet meer te overtuigen en met de actie die ze nu hebben heb jij géén reden om het NIET te proberen. Code: SPRING2015 (in het betaalproces)