UA-58390013-1

TRAINING & GEAR: ENDLESS POOL

We kennen het allemaal wel; de wekker gaat, tijd om te gaan zwemmen! ‘Normale’ mensen die op dat bewuste tijdstip zich nog een paar keer omdraaien, maar waar wij triatleten gaan trainen.

Het lijkt zo te moeten zijn, het trainen in een zwembad kan vaak op de meest onmogelijke tijden, maar om aan onze trainingsarbeid te komen doen we het allemaal. Welnu, ook daar is een oplossing voor, al zelfs sinds 1988; het oneindige zwembad van het bedrijf ‘endless pools. Het bedrijf is geniet steeds meer bekendheid in de Verenigde Staten en is zelfs vaste exposant bij de Ironman in Kona, maar in Europa zien we deze kleine privé zwembaden nog niet zo veel.

De endless pool is in feite een mini zwembad wat werkt als een lopende band in de sportschool, door middel van een stroming blijft de zwemmer op dezelfde positie in het bad liggen terwijl hij zijn slagen maakt. Voor de triatleet bijzonder interessant omdat de endless pool het zwemmen in open water simuleert, zo zijn er bijvoorbeeld geen keerpunten, en kan je dus gewoon kilometers maken. Daarnaast kan je ook perfect je slag perfectioneren, en zo is het zelfs mogelijk om een spiegel op de bodem te plaatsen zodat je jezelf goed in de gaten kan houden. Bijkomend voordeel is ook, dat je niet je baantje hoeft te delen met die ene vervelende gozer van jouw triathlon-/zwemclub die telkens tegen je voeten aan tikt, hoe geweldig! Alleen wij zijn van mening dat je met name je partner, die jou telkens moet missen wanneer je gaat trainen, hier een groot plezier meer doet? Want als jij voldoende centjes op de bankrekening hebt staan bouw je er toch gewoon een whirlpool unit achterin met 2 zitplaatsen!

Klinkt geweldig dus, maar zoals alles in onze sport, zal het wel een fiks prijskaartje hebben. Uhh ja, dat klopt, vanaf zo’n 20,000 Amerikaanse Dollars kan je hem in je tuin laten zetten, en dat is toch behoorlijk. De officiele invoerder van de Endless Pool in Europa is het Belgische Ideal Pool, en zij bieden 4 varianten van de Endless Pool. Dus gaan we de transities met z’n allen thuis oefenen of blijven we toch de zwembaden opzoeken? Wat het ook gaat worden, in april begint het open water seizoen weer, en dat is toch het echte werk!

Leave a Comment

Your email address will not be published.