UA-58390013-1

VIDEOS: NETFLIX – THE BARKLEY MARATHONS

Een mustsee op Netflix: the Barkley Marathons.

Een ‘bijzondere’ hardloopwedstrijd bedacht door een ‘bijzondere’ man. Dat is in 1 zin wel een beetje zoals je de documentaire kan omschrijven. De Barkley Marathons is een race die zó zwaar is dat in de afgelopen 25 jaar slechts 10 mensen de finish wisten te halen. Wat de ingrediënten zijn van deze epische wedstrijd?

  • een bosrijke omgeving in Tennessee
  • 210 kilometer trailrunnen
  • Tijdslimiet: 60 uur
  • 40 deelnemers

Jaarlijks geven honderden hardlopers zich op maar slechts 40 kunnen er ieder jaar meedoen. En als je bent toegelaten dan ontvang je letterlijk een condoleancekaart met daarop de tekst: “Het spijt ons, maar je bent geselecteerd om de Barkley te rennen.”

Nu zal jij als doorgewinterde duursporter vast denken: “och, 210km in 60uur is inderdaad veel, maar best te doen”. Nou vriend, dat gaat je niet lukken…. 210 kilometer binnen 60 uur overbruggen waarbij je een hoogteverschil voor je kiezen krijgt die te vergelijken is met 2x de Mount Everest zónder slaap is voor idioten die nóg gekker zijn dan jij bent!

2 Jaar geleden is een documentairemaker voor Netflix richting Tennessee gegaan om deze epische hardloopwedstrijd vast te leggen op beeld. De meest bizarre fragmenten zullen de revue passeren: een ongemarkeerde route, nagenoeg geen waterposten (gewoon uit een rivier drinken) en struiken waarbij benen compleet opgehaald worden. Het klinkt heftig maar het is bovenal ook hilarisch om te zien. Dus doe dat dan ook!